Τα τυροκομικά προϊόντα του κυρίου Κώστα Ζήσιμου διαγράφουν τη δική τους ιστορική πορεία στον επιχειρηματικό κλάδο της πόλης της Λαμίας. Ξεκινώντας το 1988 από ένα μικρό χώρο απέναντι από την Ιερατική Σχολή στη συνοικία της Νέας Μαγνησίας, ο κύριος Ζήσιμος έστησε το δικό του εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακού γιαουρτιού, σε αποκλειστική συνεργασία με ντόπιους κτηνοτρόφους.

Η πορεία είναι σταθερά ανοδική, οι ευχαριστημένοι πελάτες πληθαίνουν και κάπως έτσι η επιχείρηση κάνει το επόμενο βήμα της. Το 2000 μεταφέρεται στη Βιομηχανική Ζώνη της Λαμίας σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αποκτά βιομηχανικό χαρακτήρα και πλέον εκτός από γιαούρτι παράγει νέα προϊόντα όπως φέταανθότυρομυζήθραβούτυρο και γίδινο τυρί. Για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος με μηχανήματα ανέπαφης παραγωγής και βυτία μεταφοράς αυστηρών υγειονομικών προδιαγραφών.

Στο τέλος του 2005 το πρώτο κατάστημα, στην Παπασιοπούλου 49, στα Γαλανέικα Λαμίας, είναι γεγονός, με έξι εργαζομένους και παραγωγή προϊόντων που αντιστοιχεί σε τέσσερις τόνους γάλα. Το 2014 η παραγωγή της τυροκομικής περιόδου διπλασιάζεται φτάνοντας στους οκτώ τόνους γάλακτος! Αυτό δίνει την ευκαιρία στον κύριο Κώστα να ανοίξει και δεύτερο κατάστημα στη Νέα Άμπλιανη, Καβάφη και Αμφικτυόνων, το οποίο πλαισιώνουν έξι ακόμη εργαζόμενοι.

Πριν στραφεί στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, ο κύριος Κώστας εργάστηκε ως κρεοπώλης - από το 1985 έως το 1987 - σε συνεργασία με τον αδελφό του Γιώργο, λίγο καιρό αφότου είχε εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Η ενασχόλησή του με την τυροκομική τέχνη προέκυψε έπειτα από την προτροπή ενός στενού φίλου του πατέρα του, ο οποίος ανέλαβε να του μάθει τη δουλειά του τυροκόμου.

Την εμπειρική αυτή εκπαίδευση ο κύριος Ζήσιμος την μετέτρεψε σε επιστημονική γνώση. Σε συνεργασία με Τεχνολόγους Τροφίμων και διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους μέσω του Χημείου του Κράτους, ο κύριος Κώστας προστατεύει στην πράξη τους καταναλωτές που τον εμπιστεύονται για το καθημερινό τους τραπέζι.

Το 2011 οι κόποι χρόνων ανταμείφθηκαν με την πολυπόθητη διάκριση για την παραγωγή φέτας, η οποία απέσπασε την 2η θέση στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών κατά τη διάρκεια του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριών ενώ φέρει σφραγίδα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης του "Agrocert".

Ο κύριος Κώστας Ζήσιμος κατάγεται από την Αγία Παρασκευή, Λαμίας, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης είναι έντονος, καθώς ο γιος του κυρίου Κώστα, Βασίλης, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Τυροκομική Σχολή Ιωαννίνων και πλέον εργάζεται στη βιομηχανία. Σημαντική βοήθεια προσφέρει και η μεγαλύτερη κόρη του, Παρασκευή, η οποία δίνει το παρόν στα καταστήματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της τυροκομικής περιόδου, μεταξύ Οκτωβρίου και Ιουλίου, υπάρχει άφθονη παραγωγή τυροκομικών προϊόντων κάθε είδους, ενώ στο μεσοδιάστημα παράγεται γιαούρτι από ντόπιο γάλα.

Η επιχείρηση τροφοδοτεί με τα προϊόντα της επιχειρήσεις εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, μπορείτε να τα βρείτε στα διάφορα εστιατόρια-καφέ που βρίσκονται στην Εθνική Οδό πανελλαδικά. Τέλος, είναι ενεργό μέλος του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες» τόσο στη Λαμία, όσο και στη Λάρισα και την Κατερίνη.