ΠΡΟΦΙΛ ΑΣΕΠΟΠ


Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι ένας συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από περίπου 400 μέλη με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων και κηπευτικών.

Οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται σε χώρο με έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, που στεγάζει γραφεία διοίκησης, ψυκτικούς θαλάμους, αποθήκη γεωργικών φαρμάκων, αποθηκευτικούς χώρους, διαλογητήρια. Επίσης, διαθέτει κατάστημα στην κεντρική αγορά Αθηνών στο Ρέντη.


Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ απασχολεί μόνιμα 10 υπαλλήλους, ενώ κατά την θερινή περίοδο αιχμής φτάνει να απασχολεί μέχρι και 80 άτομα, ως εποχικό προσωπικό.

Τα προϊόντα που παράγουν τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, δαμάσκηνα, κυδώνια, βερίκοκα, κεράσια, αλλά και κηπευτικά με κύρια καλλιέργεια την τομάτα. Η συνολική παραγωγή ξεπερνάει τους 12000 τόνους.

Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με τον ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ και διαχειρίζεται του.

Η διάθεση των προϊόντων γίνεται από τον ίδιο τον συνεταιρισμό σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε διάφορες μεγάλες αγορές της Ελλάδας. Επίσης, πραγματοποιεί μεγάλες εξαγωγές σε χώρες όπως Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Αλβανία.


Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2000 , ISO 22000:2005 καθώς και GLOBALGAP.

Σε όλα τα προϊόντα (ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, δαμάσκηνα, κυδώνια κλπ) υπάρχει παραγωγή βιολογικών. Τα προϊόντα αυτά είναι πιστοποιημένα από την a-Cert. Όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες στα παραπάνω προϊόντα γίνονται από τους παραγωγούς με παραδοσιακούς τρόπους και μόνο με φυσικά παρασκευάσματα που έχουν την έγκριση για τον σκοπό αυτό.

Από το 2008 είναι ιδρυτικό μέλος της Κοινοπραξίας με την επωνυμία ELFRUT, αποτελούμενη από 10 μέλη, που έχει ως κύριο σκοπό την καλύτερη προώθηση των προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις μεγαλύτερες εκθέσεις φρούτων του εξωτερικού, που λαμβάνουν χώρα σε Βερολίνο, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Κίεβο, Ντουμπάι.


ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΤΗΛ 24640 31333,31336
ΦΑΞ 24640 31924

E-MAIL asepop@koz.forthnet.gr
WEBSITE www.asepopv.gr