Ένας Ξεχωριστός Προορισμός


Η μικρή χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στα ανατολικά της Πελοποννήσου και στα νοτιοδυτικά του Πειραιά, ανάμεσα στη συστάδα των πανέμορφων νησιών του Αργοσαρωνικού. Τα Μέθανα προσφέρονται για ολιγοήμερες διακοπές ή για μια σύντομη απόδραση, όπου μπορεί κάποιος να φτάσει σε 2 ώρες από την Αθήνα , είτε οδικώς, είτε ακτοπλοικώς (ferry boat) από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα Μέθανα είναι η λουτρόπολη της Αττικής, ένας ελκυστικός προορισμός με ηφαιστειακά τοπία, ιαματικές πηγές και όμορφες παραλίες .Οφείλουν την τουριστική τους ανάπτυξη στη λειτουργία ιαματικών λουτρών και του υδροθεραπευτηρίου, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν της πόλης και βρίσκεται απέναντι από την μαρίνα. Τα Μέθανα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης ιαματικού τουρισμού από τις αρχές του 19ου αιώνα λόγω της ''πηγής υγείας'' και της ιδιαίτερης ομορφιάς που διαθέτουν.

Η ιαματική Λουτροθεραπεία εφαρμόζεται σε ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων των περισσότερων συστημάτων (αναπνευστικών, κυκλοφορικό, πεπτικό, νευρικό, μυοσκελετικό, νεφρούς, δέρμα κλπ.). Συγκεκριμένα στα Ιαματικά Λουτρά των Μεθάνων εδώ και 3000 χρόνια γίνονται θεραπείες για :

  • Pευματισμούς
  • Χρόνιες Αρθριτικές Παθήσεις
  • Οσφυαλγίες, Ισχιαλγίες, Νευραλγίες
  • Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος
  • Χρόνιες Βρογχίτιδες
  • Δερματοπάθειες
  • Γυναικολογικές Παθήσεις

Ηφαίστειο Μεθάνων

Η χερσόνησος των Μεθάνων αναφέρεται ότι είναι προιόν προγενέστερων ηφαιστειακών δράσεων. Το ηφαιστειακό κέντρο των Μεθάνων ανήκει στο Αττικοκυκλαδικό ηφαιστειακό τόξο που ξεκινά από τα ηφαίστεια Σουσσακίου Λουτρακίου, Αίγινας, Μεθάνων, Πόρου και καταλήγει στην Κω.Η τελευταία δραστηριότητα του ηφαιστείου των Μεθάνων πραγματοποιήθηκε το έτος 250 π.χ. και ο κρατήρας του ηφαιστείου διακρίνεται έως σήμερα.

Δημιουργία Θερμομεταλλικών Υδάτων

Τα Θερμομεταλλικά νερά οφείλουν την ύπαρξή τους στην ιδιαίτερη γεωλογική , υδρογεωλογική , τεκτονική δομή και στην ηφαιστειακότητα της εκάστοτε περιοχής. Δύο κύριοι γεωλογικοί σχηματισμοί (στρώματα ασβεστόλιθων αλπικής ηλικίας και νεώτερα ηφαιστειακά πετρώματα τεταρτογενούς περιόδου) συναντώνται στην περιοχή των Μεθάνων. Το νερό πηγάζει από βάθος 2.500 και 3.000 μέτρων στην επιφάνεια επαφής των δύο γεωλογικών σχηματισμών και στις ζώνες των ρηγμάτων έχοντας λάβει θερμότητα από την ηφαιστειακή δραστηριότητα και έχοντας εμπλουτιστεί από πολύτιμα ηφαιστειακά ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών. Κατά την άνοδό του, αναμιγνύεται με μετεωρικό νερό, που περιέχουν οι ασβεστολιθικοί σχηματισμοί και με νερό θαλάσσης.


METHANA VOLCANIC SPA

Hφαιστειακή Χερσόνησος Μεθάνων

Τα Μέθανα ανήκουν στο ενεργό τόξο των ηφαιστείων του Αιγαίου (Μήλο, Σαντορίνη και Νίσυρο).Οι τελευταίες εκρήξεις έγιναν το 1700 μ.Χ. στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Μεθάνων και Αγκιστρίου. Γνωστή είναι και η ιστορική δραστηριότητα του 230 π.Χ. κοντά στο χωριό Καμένη Χώρα.Ο ενεργός θόλος του μάγματος σε βάθος των 4 -7 χλμ. είναι η αιτία για την ύπαρξη των θεραπευτικών , ιαματικών λουτρών στη χερσόνησο των Μεθάνων.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Οι θεραπευτικές πηγές της Ελλάδος ,μεταξύ αυτών και των Μεθάνων, είχαν παρατηρηθεί ήδη από αρχαίους ιστορικούς, π.χ. τον Ηρόδοτο , ο οποίος πρώτος αναφέρθηκε στις θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων. Ο Παυσανίας περιέγραψε τα ιαματικά νερά των Μεθάνων, μετά από την ιστορική έκρηξη του ηφαιστείου της Καμένης Χώρας, το 230 π.Χ. Πράγματι, τα ηφαιστειακά αέρια και μέταλλα έχουν δημιουργήσει στα Μέθανα έναν θησαυρό: Μια πληθώρα ιαματικών πηγών στη χερσόνησο, που είναι ιδανικά για την περίθαλψη πολλών χρόνιων παθήσεων αλλά και για την ευρύτερη φροντίδα του σώματος. Η ευεργετική φύση των Μεθάνων μαζί με το καλό κλίμα, την υγιεινή διατροφή και την σωματική άσκηση βοηθάνε στ'αλήθεια να «περάσετε καλά»!

Φροντίδα για την υγεία και την ομορφιά σας

Τα ηφαιστειακά λουτρά Μεθάνων είναι ένα ιδανικό μέσο για την φροντίδα της σωματικής, αλλά και ψυχικής σας υγείας.Με τακτικά λουτρά και προγράμματα Wellness μπορείτε να προλάβετε την πρόωρη γήρανση και να ξεκουραστείτε από το άγχος της καθημερινότητας. Στα Μethana Volcanic Spa θα ανακαλύψετε πολλές θεραπείες που θα αποδειχτούν πολύ καλύτερες από όλα τα χημικά καλλυντικά. Μερικά είδη θεραπειών που θα βρείτε στα Μethana Volcanic Spa είναι: Λουτροθεραπεία, Υδρομασάζ, Μασάζ με μέλι, Αρωματοθεραπεία, Χαμάμ, Κλεοπάτρα, Μασάζ προσώπου, θεραπείες αντιγήρανσης, περιποίηση σώματος κ.λ.π. Θα βρείτε επίσης ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο και σάουνα.

Μethana Volcanic Spa
Ανοιχτά κάθε μέρα - όλο το χρόνο
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ
Πληροφορίες :Τηλ. 2298092084 . Κιν. 6949733859 . ergopower_atee@yahoo.gr ahinis@otenet.gr
mvspa@otenet.gr