Βιολογικό Αγρόκτημα

Κτήμα Κρημνιανιώτη

Ένα βιολογικό αγρόκτημα, 65 στρεμμάτων, στο Αριοχώρι Μεσσηνίας, στους πρόποδες του Ταϋγέτου, 13 χιλιόμετρα πριν την Καλαμάτα. Η μορφολογία του εδάφους, οι μικροί αμμόλοφοι, ο Ταΰγετος με τις πηγές των δύο Μεσσηνιακών Ποταμών Άρις και Πάμισος, η θαλάσσια αύρα του Μεσσηνιακού Κόλπου, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ.

Το Βιολογικό Αγρόκτημα περιλαμβάνει :

τους ελαιώνες με την "ΚΩΡΟΝΕΙΚΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ" για την παραγωγή του ελαιολάδου,

- το κτήμα με τις βρώσιμες ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ,

- το αμπέλι, δύο περίπου στρεμμάτων με εκλεκτές ποικιλίες κόκκινου και λευκού κρασιού, καθώς και τις περισσότερες από τις γνωστές επιτραπέζιες ποικιλίες,

- τον πορτοκαλεώνα τριών περίπου στρεμμάτων που παράγει πορτοκάλια όλο τον χρόνο, μανταρίνια, λεμόνια, περγαμόντο, γκρευπ φρούτ, κουμκουάτ, κλπ,

- τον βοτανικό κήπο με τα αρωματικά φυτά (ρίγανη, θρούμπη, τσάι, δενδρολίβανο, βασιλικό, δυόσμο, λουίζα, μαντζουράνα κλπ) δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τις κότες ώστε τα αυγά τους να δίνουν ειδικό άρωμα με ενισχυμένα ω3 λιπαρα.
- τον προστατευμένο χώρο για τα άγρια πτερωτά (Φασιανούς, πέρδικες, ορτύκια, παγώνια, άγριες πάπιες, φραγκόκοτες κλπ), μισό περίπου στρέμμα με 6 μέτρα ύψος δίκτυ προστασίας, με δέντρα ελιές, θάμνους και κληματαριές, ενώ εξωτερικά ανάμεσα σε τεχνητές λίμνες διαβιούν χήνες, πάπιες και πολλές ράτσες κότας (αυγοπαραγωγής, κρεατοπαραγωγής, σπάνια είδη ).

Το βιολογικό αγρόκτημα υποστηρίζεται με χλωρή λίπανση σποράς Βίκου, Κριθαριού, αρακά και κτηνοτροφικών ψυχανθών, είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των πτηνών και μικρών ζώων (κότες, πάπιες, χήνες, κουνέλια, αρνάκια) ελευθέρας βοσκής.

Στο αγρόκτημα υπάρχει μποστάνι με όλα τα είδη των λαχανικών καθώς και δύο μικρά θερμοκήπια για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.

Στόχος μας είναι, το αγρόκτημα, που αποτελεί συνέχεια του οικισμού Αριοχωρίου, να καταστεί ένα επισκέψιμο Αγρόκτημα για μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί να γνωρίσουν την σπάνια και πλούσια χλωρίδα και πανίδα (τα ζώα και φυτά της φάρμας) που προσφέρεται, ενώ οι μεγάλοι να απολαύσουν την φύση σε ένα όμορφο αναψυκτήριο με ωραίο φυσικό περιβάλλον και να προμηθευτούν τα βιολογικά προϊόντα της φάρμας που θα συλλέξουν μόνοι τους. Προς το παρόν το Αγρόκτημα είναι επισκέψιμο μόνο τις αργίες μετά από συνεννόηση. Επίσης με την εγκατάσταση υποδομής Internet και WiFi, μπορεί ο ενδιαφερόμενος πελάτης να υιοθετήσει τα δέντρα που επιθυμεί, να τα παρακολουθεί 24ώρες την ημέρα και να συμμετέχει στην συλλογή του δικού του προϊόντος. Να παράγει το δικό του βιολογικό ελαιόλαδο, τα δικά του βιολογικά φρούτα και λαχανικά, τα αυγά βιολογικής εκτροφής πλούσια σε ω3 λιπαρά συμμετέχοντας σε προσαρμοσμένα προγράμματα αγροτουρισμού.

 

Health Claim - Ισχυρισμός Υγείας για το Ελαιόλαδο μας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/2012 ( L 136/25.5.2012 σελ. 26), τον Ισχυρισμό Υγείας - Health Claim, μπορεί να φέρει μόνο το ελαιόλαδο που περιέχει τουλάχιστον 250mg πολυφαινόλες ανά 1 Kg ελαιολάδου. Το προιόν της σειράς liva olive oil, υπερβαίνει κατά πολύ αυτό το όριο, και φέρει τη πιστοποίηση του Ισχυρισμού Υγείας - Health Claim.

Οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες. Το σύμπλεγμα ελαιοκανθάλης , ελαιασίνης και παραγώγων που περιέχεται στο ελαιόλαδο με την παραπάνω συγκέντρωση, έχει προστατευτικές ιδιότητες για την υγεία μας και επιδρούν θετικά στην πρόληψη των καρδιακών επεισοδίων, στην αντιμετώπιση των φλεγμονών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό έναντι της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Με βάση την πιστοποίηση της συγκέντρωσης των πολυφαινολών στο ελαιόλαδό μας, τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την συνιστώμενη ημερησία πρόσληψη να ανέρχεται στα 20g ελαιολάδου.

 

 

Σημεία πώλησης:

Σ.Πετρουλα 3 Άνω Λιόσια Αττικής

Αριοχώρι Μεσσηνίας

Β. Τσορλίνη 26 Θεσσαλονίκη

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας και ΦΑΞ : 2102482276 & 6944543198

Με email: nikos@krimfarm.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε click στο site:

 

www.krimfarm.gr